Obezite Tedavisi ve Cerrahisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tüp Mide Ameliyatı Mı Gastrik Bypass mı?

Mide küçültme ameliyatları ile ilgili bilinmesi gereken en temel unsur hastaların genel sağlık durumlarının, beklentilerinin, ikincil hastalıklarının ve cerrahların görüşlerinin ameliyat yöntemi seçiminde önemli olduğudur.

Mide küçültme ameliyatları öncesinde detaylı sağlık kontrolleri gerçekleştirilmeli ve elde edilen veriler hastaların tedavi süreçlerinin belirlenmesinde kullanılmalıdır. Bu nedenle kendi gayretiyle kilo veremeyen ve mide küçültme ameliyatı olmak isteyen hastaların obezite cerrahları ile görüşmeleri önemlidir.

Tüm kontroller yapıldıktan ve hasta ile görüşüldükten sonra kişiye en uygun mide küçültme ameliyatı yöntemi belirlenebilir.

Diyabet Ameliyatı Sonrası Diyabeti Geçirme Başarısı Nedir?

Diyabet ameliyatının diyabeti geçirme başarısı yaklaşık %95 olup, bu başarıyı elde edebilmeleri için yaklaşık bir yıl gerekir. Diyabette yüksek başarılı sonuçlara sahip olan bu ameliyat aynı zamanda diyabet odaklı hastalık gelişim riskini de büyük ölçüde azaltmaktadır.

Yüksek oranda insülin kullanıyorum ameliyat çözüm olur mu?

Yüksek oranda insülin kullanıyorum ameliyat çözüm olur mu?

Ameliyat ile yeni bir sindirim yolu oluşturulur. Oluşturulan bu yolla GLP-1 adlı hormonun salgılanması hızlandırılır. Bu hormon hem pankreastan insülin salgılanmasını tetikler hem de dokularda insülin etkinliğini arttırır. Bunun sonucunda tip2 diyabet %90-95 oranında tamamen geçmektedir.

Mide Botoksu Midede Hasar Oluşturur mu?

Mide botoksu yaptırmayı düşünen birçok kişi için “mide botoksu mideye zarar verir mi?” sorusunun yanıtları çok önemlidir. Botoks enjeksiyonu sonrasında midedeki bazı düz kasların fonksiyonlarının “kısıtlı bir süreliğine” azaldığı bilinen bir gerçek olsa da mide botoksu uygulamasının mideye kalıcı hasar vermesi söz konusu değildir. Botoks etkisinin geçtiği 4 ila 6 aydan sonra mide normal bir şekilde çalışmaya devam eder. Ancak botoks uygulamasını gerçekleştiren cerrahın deneyiminin ve mide botoksu öncesi tüm tetkiklerin eksiksiz yapılmasının da mide botoksu güvenliğinde çok önemli gereklilikler olduğu göz ardı edilmemelidir.

Mide Botoksu Kimlere Yapılır? Kimlere Yapılmaz?

Vücut kitle indeksiz 40’ın altında olan obezite hastalarına yapılır. Vücut kitle indeksi 40 ve yukarısı olan hastalara yapılmaz. Ülser ve gastrit hastalıkları olan bireylere yapılmaz. 18 – 65 yaş arası, ülser ve gastrit benzeri hastalıkları olmayan her obez hastaya uygulanabilir.

Kalıcı Zayıflatan Mide Küçültme Ameliyatları Nelerdir?

Tüp mide ameliyatı ve gastrik bypass ameliyatıdır.

Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Kilo Vermeyi Sağlar?

Tüp mide ameliyatı sonrası kilo kaybı iki nedenle gerçekleşir. Birincisi ameliyattan sonra mideniz önemli ölçüde küçüleceğinden kendinizi daha çabuk tok hissedersiniz. Bu da daha az kalori alacağınız anlamına gelir. İkincisi ise midede açlıkla ilişkili hormon olan Ghrelin’in üretildiği kısım da ameliyatta çıkarıldığından açlık hissiniz ameliyat öncesine göre azalır ve aşırı yemek tüketme eğiliminde olmazsınız.

Ameliyatsız Mide Küçültme Yöntemleri Nelerdir?

Obezite gittikçe yaygınlaşan bir hastalıktır. Vücutta haddinden fazla yağ birikimi ile ifade edilen obezitenin tedavisine yönelik pek çok yöntem vardır. Besinlerden elde edilen kalorinin günlük kalori ihtiyacını aşması sonucu ortaya çıkan bu hastalık mutlaka tedavi edilmelidir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Hastanede Ne Kadar Süre Kalınır?

Ameliyattan sonra çoğu hasta 2 ila 3 gün hastanede kalır ve taburcu olduktan sonra günler içinde gündelik aktivitelerini rahatlıkla yapabilecek duruma gelir.

Doktorlarımızı Tanıyın

Genel cerrahi uzmanı doktorlarımız, Türkiye ve Avrupa'nın obezite tedavisi ve cerrahisi alanında en çok aranan doktorları olarak hasta kabulüne devam etmektedir.

Siz de Bir Soru Sorun

Genel cerrahi uzmanı doktrolarımız en kısa sürede sorularınızı cevaplayacaktır.